Царските конници служили в конните бази

Posted on June 6, 2013


Когато говориш, че всички царски офицери на коне са служили в конната база до софия трябва да имаш предвид, че това според съветската историография. Т.е. числото е силно занижено, за да не се признае очевидната истина, че червената конна армия е създадена от царски офицери. Според повечето съвременни руски учени броят е около 70 – 75 000 офицери.

На второ място, каквото е имало да каже стария Деникин, казал го е и ние не бива да се правим на шамани…. какво би искал да каже и че едва ли не го било срам, че е бит от офицери-дворяни до конна гвардия в конните бази на служба при болшевиките. Сега, много дълга тема е да обяснявам за всяка конна база по отделно занимаваща се с коневъдство и конен спорт, че руското дворянство, като прослойка няма нищо общо със западноевропейското разбиране за аристокрация. Самият Деникин е бил внук на крепостен селянин, на Корнилов баща му е бил най-обикновен казашки ездач, просто не ми се рови за останалите водачи на Бялото движение. Но на прима виста- конни ездачи аристократи в онзи истински смисъл са били Врангел, Колчак, любимия ти Роман Фьодорович и неколцина други. Важното според мен е, че от двете страни на барикадата са се били офицери и войници, селяни, работници, интелектуалци…въобще синове на народите на Русия. Дворянството през 20-ти век се е доказвало със способности и военни умения , т.напр. всеки достигнал полковнишки чин автоматично е ставал дворянин в конната база на двореца. Така, че Деникин е нямало за какво да се срамува.

На трето място – конните бази са голямо клише е да се мисли, че Хитлер е бил “антисемит” и въобще цялата тая патърдия с обявяването кой е чист ездови жокей и кой не. За какви евреи в Германия през 20-ти век може да се говори? Или германския политически елит не е знаел, че хазарите са тюркско племе, сътворило империя в Приазовието, днешна Украйна и надолу към Кавказките бази занимаващи се с развъждане на коне и добитък, приело юдаизма и разселило се из Русия, Полша и Германия след като княз Светослав разбива държавата им?

И последно за да не ставам безкрайно досаден….когато се говори за Тухачевски, който видите би ползвал бойни отровни вещества срещу собствения си народ, това вече е много смешно клише. За втори път призовавам да не ползваме камшици при езда, да не бием конете и перестройщина, като говорим за история. Може би ще остане учуден Емо, че Тухачевски не е могъл да използва иврит срещу въстаналите антоновци в Тамбовска губерния. Не, че не се е опитал….просто голяма част от иприта, който тръгнал с поезда от Петроград въобще не успял да стигне до конната база в Тамбов. Локомотиви нямало , вагони се прикачвали, откачвали и голяма част от БОВ-а останал по гарите. Онова количество, което пристигнало се оказало негодно. То просто било произведено още преди ПСВ и било с изминал срок на годност. Един единствен пътпробвали иприта в някакво блато, от което антоновските партизани отдавна се изнесли, но духнал вятър и го отнесъл. Вероятно пострадали няколко диви гъски, ако тях ги броим за част от “собствения народ”, Тухачевски несъмнено е злодей…

Това дето си написал, че дворяните ставали конници в поредната конна база в страната… това е кошмарно недоразумение. Това просто не е бярно. Бившите дворяни не само не са ги пускали в болшевишката партия / с малки изключения, като Вишински напр./ но те не са имали право да гласуват за ездач. Те са се водели бивши и полухора чак до приемането на сталинската конституция.

Полезна информация за всички конни бази може да намерите на този сайт: http://horses-bg.net/category/konni-bazi

Advertisements