Какъв тип собственик на кон сте?

Posted on April 3, 2011


Какъв тип собственик на кон сте?

Всеки собственик на кон е различен. Докато едни глезят конете си до умопомрачение, други им позволяват да бъдат… просто коне. Ако познаете себе си в някое от следващите иронични описания, вероятно е време да преосмислите поведението си!

Доверчив

Имате лекото усещане, че продавачът прилича малко на измамник с тези тъмни очила и мустак, който се изкривява на една страна докато говори, но все пак конят, който ви показва, така сладко изяжда морковите от ръката ви. И когато продавачът казва: „Виж душа, този кон има олимпийски потенциал, честно!”, с радост му плащате 10-на хилядарки в брой и му махате за довиждане. Така че сметката от ветеринаря през следващата седмица на стойност още една хилядарка е просто нещастно стечение на обстоятелствата. Не е ли така?

Дизайнер

Вашият кон ви подхожда. Или може би вие му подхождате? Черен и украсен или кестеняв и дързък, вие и вашият кон сте винаги в идеален синхрон. Той има цял гардероб от попони, гамаши и потници за под седлото, а неговите оглавникът му винаги е в тон с вашата ръчна чанта, докато бричът ви пасва на цвета на очите му.

Запален

Вие виждате само и единствено вашия кон. За вас той е най-красивият в света на конете, а фактът че има само половин опашка, три зъба и лош дъх е без значение. А, и дори да е малко раздразнителен, когато предложите извънредна разходка, това просто му придава малко повече характер, нали?

Наплашен

Не сте били на почивка от много години. Причината? Вашият кон не ви позволява. Последният път, когато сте опитали да заминете, сте прекарали две отвратителни седмици на Майорка, притеснявайки се как ще се справи вашето бебче без вас. А когато сте се върнали, не сте могли да го хванете цял месец след това. Затова сте решили никога повече да не правите така!

Досаден на тема коне

Ако сте участник в игра за знания, вашата област би била постели за коне. Озадачени сте от реакцията на хората, които бягат от стаята, когато говорите надълго и нашироко за предимствата и недостатъците на талаша в сравнение със сламата. И наистина не можете да разберете защо хората започват да душат наоколо, когато се появите на работа с дрехите, с които се чистили тор в конюшнята.

Луд по състезанията

Посещавате конни състезания всеки божи уикенд и прекарвате времето си в чесане, чистене, попълване на формуляри за участие и полиране на трофеите си. Но за съжаление просто никога нямате време или желание да изчистите къщата или колата си. Въпреки че вашият кон, помещението за принадлежностите за оседлаване и конюшнята са безупречни, а розетките ви са отлично изложени на показ...

Прекалено разтревожен

Постоянно сте без пукната пара, а партньорът ви започва да ви подозира във връзка с вашия ветеринар. Той явно просто не може да разбере, че когато косъмчетата по муцуната на коня побелеят така или любимият ви кон отказва да изяде ментов бонбон, трябва незабавно да потърсите ветеринарна помощ, в случай че се носи нещо заразно наоколо. Е, не може да сте толкова внимателни, нали така?

Advertisements