Американсият отбор по прескачане на препятствия спечели Национална купа в Уелингтън

Posted on March 8, 2011


Американсият отбор по прескачане на препятствия спечели Национална купа в Уелингтън, Флорида

Отборът от ездачи ветерани грабна победата и остави на Канадският отбор на второ място.

Американският зимен конен фестивал проведе за десети път Национална купа за 75 000 долара, в петък вечерта. Събитието увенча своя финал с вълнуваща победа на отбора на САЩ. Съставен от Марио Деслоуриерс и коня Урико, Марджи Енгъл с Индиго, Биизи Мейдън с Корал Рииф Виа Воло, Маклейн Уорд и Сапфир и капитан Джордж Морис, отборът на САЩ излезе начело в уникалното състезание.

Състезанието в петък вечер се състоеше от два кръга, които преминаха през сложен курс, поставен от Стив Стифънс. След първия кръг всеки отбор приспадна най-високия си резултат. Във втори кръг отборите се подредиха в низходящ ред спрямо общия брой направени нарушения и по трима състезатели от всеки отбор трябваше да повторят рунда.

След състезанието в първи кръг, САЩ поведе с общо четири нарушения. Маклен Уорд и Сапфир и Марджи Енгъл заедно с Индиго се справиха безупречно. Марио Деслоуриерс и Урико и Биизи Мейдън с Корал Рииф Виа Воло имаха по четири нарушения. Резултатът на Деслоуриерс остави отбора с общо четири нарушения..

Във втори кръг Уорд и Сапфир отново направиха гладко преминаване и запазиха лидерството преднината на отбора.За съжаление Енгъл имаше една летва в последната преграда с Индиго, но Мейдън и Виа Воло изтеглиха позициите напред, като направиха гладко преминаване в края и оставиха отбора с общ резултат само осем нарушения.

Отборът на САЩ бе силно развълнуван от изпълнението си и всеки един от ездачите коментира събитието. Мадън заяви: Всички ние положихме големи усилия, за да постигнем добър резултат, така че според мен беше наистина важно да се състезаваме и да победим тази вечер.Имахме малък проблем през последните три години,откакто изградихме отбора, но за всеки от нас състезанието беше приоритет и това си пролича. Събитието днес беше важно за както за отбора, така и за страната.”

Уорд отбеляза ”Мисля,че видяхме страхотен клас.Имаше прекрасна публика и хубаво трасе.Стив се справи много добре: Това беше най-трудната Национална купа, която сме виждали напоследък. Тази година имахме много силен отбор, съставен от доказани ветерани и някои много опитни коне. Моят кон очевидно прескачаше много уверено. Дойдохме за да победим и го направихме много добре.”

„Това е един много силен отбор”, потвърди Енгъл. ”Бях много щастлива с моя кон и всички мои съотборници бяха чудесни. Дори мисля,че конят ми прескачаше по-добре във втория кръг, отколкото през първия.”

Яздейки за първи път за Национална купа Уелингтън в отбора на САЩ, Деслоуриерс беше много доволен от общия резултат.”Да бъда в Палм Бийч и за първи път да яздя за страната е наистина невероятно, а работата със съотборниците ми направи всичко още по-лесно. Също така съм много доволен от коня си. Страхотно беше да представим Америка тук, за нас беше важно да спечелим у дома.

След като поведе отбора към победата, Морис заяви”Беше страхотна вечер.Те не се нуждаеха много от мен;имахме чудесни ездачи и много добри коне. Беше страхотно да победим колегите от запад, но и те се правиха много добре.”

Отборът на Канада с капитан Терънс Милър завърши на второ място с осем нарушения във всеки кръг и общо 16 точки. Ерик Ламаз и Сидолин Ван де Сентур направиха безупречен първи кръг. Джонатан Милър с Контино14 и Иън Милър на гърба на Стар Пауър отбелязаха по четири нарушения към общите осем в първия кръг. Ян Кандел и Сюзън Питароса понижиха резултата с 8 нарушения.

Джонатан Милър и Контино14 бяха първите канадци, които се върнаха във втори кръг и мина препятствията без нито една грешка. Те бяха последвани от състезателите с по четири нарушения Иън Милър и Стар Пауър и Ерик Ламаз и Сидолин Ван де Сентур за осем нарушения във втори кръг.Вторият кръг с общ резултат 16 отреди на отбора второ място.

Капитанът на отбора Милър също коментира „След като видяхме списъка със американските състезатели, знаехме, че те няма да си губят времето.Очаквахме този ден с нетърпение и сме много доволни, че се състезавахме тук в Палм Бийч.

Австралия, Великобритания и Ирландия завършиха с 37 точки.Австралиецът Джеймс Патерсън Робинсън и Ниак Лабайе бяха единствената двойка, която направи двоен безупречен кръг по време на двата етапа в състезанието.

Advertisements
Posted in: новини