Мартин Клунс новият президент на ВКО

Posted on February 22, 2011


Мартин Клунс новият президент на ВКО

Телевизионната звезда и любител на конете Мартин Клунс ще бъде следващият президент на Великобританското конно общество (ВКО)

В интервю пред ВКТА Мартин сподели , че е „развълнуван, объркан и претоварен” от ангажименти, но също така очаква с нетърпение да поеме предизвикателството.

Той ще поеме позицията, когато сегашния президент Деси Дилингам поддаде оставка през юни.

Известен с изявите си в „Мъжете се държат лошо” и Доктор Мартин”, документалната поредица „Силата на конете” го представи пред конното общество, миналата година.

Мартин Клунс се грижи за 12 коня, заедно със съпругата си Филипа и дъщеря му Емили, които също са запалени по ездата.

„Само Господ знае с какво нетърпение очаквам да последвам Деси. Това е огромна чест. Имам да уча много и с промяната на ВКО през последните години се надявам, че ще успеем да се развиваме заедно опирайки се на жизнеността, ентусиазма и страстта нашите членове.

„Хуманното отношение към животните е моя страст и наистина очаквам с нетърпение да работя с ВКО и всички негови членове, за да запазим набраната инерция и желание за непрекъснато усъвършенстване.

Ако успея да помогна на Обществото да облекчи страданието дори на един кон, чието доверие е било предадено от хората, тогава ще съм сторил нещо добро.Ако десетки хиляди души се присъединят към мен, доброто ще се увеличи.

„Преди всичко се надявам да помогна да запознаем повече хора със света на конете, особено младите и онези ,които никога не са се докосвали до тези прекрасни същества”.

Председателят на ВОК д-р Фил Уейди, заяви „В момента в който видях Мартин на Кралското международно конно шоу, миналия юли осъзнах, че той е най-добрият посланик на света на конете. Бях много доволен, когато той се съгласи да бъде следващия ни президент.”

Advertisements
Posted in: новини