Един от най-тежките случаи на неглижиране, които „Коннен Свят” е виждал

Posted on February 15, 2011


Един от най-тежките случаи на неглижиране, които „Коннен Свят” е виждал

Персоналът на благотворителния център за хуманно отношение към животните „Коннен Свят” в Бристол, работи денонощно, за да спаси живота на младо жребче, пристигнало в центъра с тегло, три пъти под нормата за неговата възраст.

„Коннен Свят” спаси двегодишното жребче през януари, след подаден сигнал от КДПЖЖ (Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животни), които са посетили пустото покрито с отпадъци поле, където кончето е било намерено да лежи на студа, мокро, кално и неспособно дори да повдигне главата си.

В изолационното отделение на „Коннен Свят”в Уитчърч, екип от отдадени специалисти се грижеше денонощно за него и му помагаше да се се изправи на крака, за да може да се нахрани.

Конярът от „Коннен Свят”, Кeйла Маклауд помагаше на Бъди през цялото време и се стараеше да му предостави необходимата грижа и лечение.”Изглеждаше сякаш вече се бе предал, беше толкова слаб, че трябваше да придържаме главата му изправена . Бяха необходими една венозна инфузия и шест кръвни преливания, за да получи сили да поддържа собственото си тегло. Все още се налага да бъде повдиган на краката си, на всеки два часа през деня и нощта. Ако си легне той е неспособен да се изправи отново на крака и се разстройва, че не може да достигне храната си. Той не може да бъде оставен да лежи твърде дълго, тъй като е притрил раните на раменете, бедрата и главата си (където костите са изпъкнали) в опитите си да се изправи на крака. Леглото на Бъди е дълбоко подплътено с големи банки, които ни могат да го повдигнем”.

Жребче като Бъди (на същата възраст и от същата порода) тежи около 280-300 кг. При пристигането си в „Конен Свят” Бъди тежеше едва 108 кг. Въпреки, че не е вън от опасност Бъди е започнал да наддава тегло, но плътното му зимно палто все още прикрива една крехка скелетна рамка.

Медицинските грижи за Бъди струват над 2,600 лири през първите три седмици, но може да достигнат 10, 000 лири през следващите няколко седмици.

Мениджърът на центъра Джери Уоткинс коментира „Това е един от най-тежките случаи на неглижиране, на който сме свидетели от дълго време насам. Все още има възможност Бъди да не успее да се справи, но докато той продължава да се бори, няма да спрем да се нядяваме.

Advertisements
Posted in: новини