90 ездачa ще се подложат на изтощително 160 км ендюрънс състезание

Posted on January 11, 2011

0


90 ездачa ще се подложат на изтощително 160 км ендюрънс състезание

90 ездача от над 10 страни ще се борят за Купата на Негово височество президентът на Обединените арабски емирства, в събота.

Петнайсет състезатели от САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Швеция и Словакия ще се изправят заедно с техните колеги от ОАЕ и държавите от Съвета за сътрудничество в Персийският залив (ССПЗ) в 160 км конно състезание по ендюрънс в Ал Уатба. Техният стремеж е да станат първите победители в шампионата, които не са от арабски произход.

Надпреварата ще започне в 6.00 сутринта и ще завърши в 22.30, състезанието е разделено на шест етапа между 16 и 34 километра, с две почивки между четвъртия и шестия кръг. Победител в миналогодишното състезание беше Султан Ахмед Ал Блуши на гърба на Чарландре Ел Шариф за време 06:21:12. Със спечелването на Националната купа през декември ездачът показа, че и през този сезон е в добра форма.

За награда, всеки от първите трима ще получи ключове от чисто нова кола.

Състезанието се провежда под ръководството на Негово Височество Президент Шейх Калифа бин Зайед Ал Нахайан и генерал шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахайан, принц на Абу Даби и заместник върховен командир на въоръжените сили на ОАЕ, под контрола на шейх Мансур бин Зайед Ал Нахайан, заместник-председател и министър на президентските работи.

Събитиео ще се проведе със съдействието на конюшни Ал Уатба,Спортния съвет на Абу Даби , Култура и наследство Абу Даби , Международна конна и ловна изложба 2011 и други.

Posted in: новини