Свен Холмбърг подаде оставка

Posted on January 11, 2011

0


Свен Холмбърг подаде оставка

Свен Холмбърг, член и председател на Комитета по прескачане към Бюрото на МФКС, неочаквано е подал оставка и от двете позиции.

Г-н Холмбърг стана член на Бюрото на МФКС, когато беше избран за председател на Комитета по прескачане през 2005 г., година по-късно стана първи вицепрезидент на МФКС. Той беше преизбран за председател на Комитета по прескачане на Общото събрание на МФКС в Копенхаген през 2009 г. и беше един от тримата кандидати, за президент на Федерацията през миналата година, когато Нейно Кралско Височество Принцеса Хайа бе преизбрана за втори и последен четиригодишен мандат.

„Свен отдели голяма част от времето си на МФКС изпълнявайки различни роли през последните шест години. Бих искала да му благодаря искрено за предаността към конния спорт и по-специално към дисциплината Прескачане”, коментира президентът на МФКС принцеса Хайа..” Неговите задълбочени познания и разбиране към спорта са допринесли много за Федерацията. Пожелавам му всичко най-хубаво за в бъдеще.”

Джон Мейдън (САЩ), заместник-председател на Комитета по прескачане, незабавно ще поеме изпълнението на длъжността председател. Неговата позиция ще премине към постоянен статут през ноември.

„Днес говорих с Джон Мейдън и очаквам с нетърпение да работим заедно”, заяви принцеса Хайа. ”Той е уважаван член на конната общност и е подготвен да поеме ръководството на дисциплината Прескачане.”

Advertisements
Posted in: новини